Piškot:
120 g krupicového cukru
5 vajíček
120 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžička citronové šťávy
jahodový džem na potření (podle potřeby)
Punč:
2 lžíce punčového aroma
3 lžíce rumu
200 ml vody
4 lžíce práškového cukru
kakao (podle potřeby)
potravinářské barvivo (lze použít sirup z červené řepy)
Poleva:
250 g práškového cukru
2 lžíce teplého rumu
3 lžíce teplé vody
1 lžička citronové šťávy
Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků s kapkou citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do které postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu.Po upečení odkrojíme z piškotu pás 25 cm a 11 cm (delší do formy a menší na zakrytí). Ze zbytku piškotu připravíme punčovou náplň. Rozdělíme si ji na dvě části.Jednu část přibarvíme kakaem do hněda a druhou červeným barvivem do červena. Oba obarvené piškoty zvlhčíme punčem z vody, punčového aroma, rumu a cukru.Do tunelové formy (srnčího hřbetu) vložíme piškot, natřeme jahodovým džemem a poklademe punčovou hmotou. Spodní část natřeme také džemem a zakryjeme jí formu. Zatížíme a dáme ztuhnout do chladu.Připravíme cukrovou polevu z cukru, citronové šťávy, teplé vody a rumu. Mícháním vznikne bílá fondánová poleva, kterou polijeme tunel po jeho odležení.
Autor: Danculka (Anna Danková) | |
Datum vložení: 01.03.2011 14:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz