3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce rozpuštěného tuku
1 kostka droždí (42 g)
1 lžíce rumu
1 špetka soli
olej na smažení
Na ozdobení:
2 tmavé čokoládové polevy
1 bílá čokoládová poleva
zdobící kuličky na posyp
lžíce kokosu na posypání
Rozmícháme teplé mléko, lžíci cukru, droždí a necháme 10 minut stát, než vzejde kvásek.Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, tuk, rum, zbytek cukru a kvásek. Zaděláme těsto, dobře ho propracujeme, až se nelepí. V míse pod utěrkou bude kynout asi 1 hodinu.Vykynuté dáme na pomoučený vál a rozválíme na placku o síle asi 1–1,5 cm.Skleničkou vykrojíme kolečka, ve kterých menší skleničkou vykrojíme střed.Donuty necháme 15 minut kynout na pomoučeném plechu. Obrátíme a znovu necháme 15 minut kynout.Smažíme je v rozpáleném oleji na mírném ohni 2 minuty pod pokličkou, pak je obrátíme a dosmažíme bez pokličky.Hotové ukládáme na síto vyložené papírovými utěrkami, zbaví se tím přebytečného tuku.Po vychladnutí donuty namáčíme do tmavé nebo bílé čokoládové polevy a zdobíme kokosem.
Nakynuté vykrojené středy usmažíme a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. Z těsta, které zbylo po vykrajování, uděláme uzly, které po usmažení také obalíme ve skořicovém cukru.
Autor: duckie | |
Datum vložení: 02.03.2011 22:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz