Piškot (na malý plech):
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Krém:
2 smetany na vaření
1 pudink bez vaření
2 pomeranče
Na ozdobu:
plátek pomeranče
proužky kůry z pomeranče
Vejce a cukr vyšleháme do bělavé husté pěny, která dělá až špičky.Lehce vmícháme mouku s práškem a naneseme na vystříkaný plech.
Pečeme na 170°C 10-15min dle trouby.
Smetany vyšleháme s pudinkovým práškem. Přidáme šťávu z pomeranče a zbylou dužinu z lisu i pomocí lžičky z vnitřku kůry.
Druhý pomeranč spaříme i s kůrou horkou vodou a důkladně omyjeme.
Nastrouháme kůru z půlky pomeranče. Ze zbylé kůry naděláme řezátkem na kůru ozdobné proužky. Druhý pomerannč také vymačkáme. Šťávu si dáme do hrnečku a přidáme lžíci moučkového cukru,lžíci vody, nebo džusu a vzniklým sirupem důkladně provlhčíme upečený piškot,rozdělený do skleniček, nebo misek.
Zbylou dužinu jak z lisu, tak z kůry opět přidáme ke krému.
Nakropený piškot ozdobíme kousky pomeranče, naneseme krém a vršek dozdobíme kůrou a plátkem pomeranče.
Necháme odležet.
Dělala jsem manželovi klasické tiramisu, ale dcery chuť kafe a rumu nemusej, tak jsem jim to vymyslela takhle. Chutná to příjemně svěže;-)
Vzorek již byl ochutnán a pochválen-hurá ;-)
Autor: srettka | |
Datum vložení: 07.03.2011 20:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz