TopRecepty.cz

Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)


Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)

Suroviny

4 vejce
100 g moučkového cukru
100 g másla
250 g čokolády
2 lžíce polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup

V malém hrnci si rozpustíme nad párou čokoládu, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo.Necháme rozpustit a dobře promícháme.Mezitím si vyšleháme v misce bílky do tuhého sněhu, v jiné misce utřeme žloutky s cukrem do pěny.Vymažeme a vysypeme dortovou formu.Mezitím lehce vychladla čokoláda, tu přidáme do žloutků, přidáme mouku a prášek do pečiva.
Dobře promícháme.Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C po pěti minutách snížíme na 180 °C a dopečeme. Celková doba pečení je asi 30 minut.

Poznámka

Čokoládu dáváme nejlépe kvalitní, víceprocentní. Pokud nemáme rádi, můžeme dát i mléčnou. Já většinou kombinuji podle toho co mám doma.

autor Autor: buryna
Datum vložení Datum vložení: 08.03.2011 14:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz