500 g hladké mouky
1 celé vejce
80 g cukru krupice
100 ml majonézy
1 kostka droždí
1/4 l vlažného mléka
1 špetka soli
1 kousek másla na potření buchet
Náplň:
povidla nebo tvaroh (mák, ovoce - co kdo má rád)
Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí.
Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout.Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme asi při 170 °C (podle trouby) do zezlátnutí buchet. Po upečení pocukrujeme.
Těsto lze dělat v domácí pekárně. Buchty nedávám těsně k sobě, aby nebyly moc vysoké.
Autor: jirholu | |
Datum vložení: 10.03.2011 13:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz