Větrníčky:
125 g mléka
125 g vody
110 g másla
špetka soli
špetka cukru
140 g mouky
5 vajec
Krém:
350 g mléka
150 g smetany
80 g cukru
1 vejce
3 žloutky
40 g kukuřičné mouky
vanilkový lusk
Čokoládový krém:
250 g čokolády na vaření
250 g mléka
větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200 °C asi 30-40 minut(záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme.
krém: do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanil. lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuř.moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme.
čokoládový krém: čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka.
Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. zdobíme ušlehanou smetanou.
Profiterol je u nás jedno z nejprodávanějších sladkostí v cukrárnách. Já přidávám do čokoládového krému ušlehanou smetanu, mým dětem to chutná víc.
Recept je z řeckého časopisu
Autor: marcik (Marcela) | |
Datum vložení: 13.03.2011 21:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz