300 g bílé čokolády
600 g tvarohového sýra Lučina (Philadelphia)
250 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
1 balení Amaretových sušenek
5 lžic jahodového džemu
250 g jahod (malin, borůvek nebo ostružin)
Nejprve si vymažeme formu,ve které budeme dort dělat, nejlépe drží "hřbet". Do vymazané formy vložíme potravinářskou folii, tak aby nám přesahovala kousek přes okraj. Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Smícháme sýr, smetanu a cukr (utřeme do hladka) poté přidáme téměř vychladlou bílou čokoládu a velmi dobře promixujeme aby nebyly hrudky! Půlku takto našlehané směsi nalijeme do vyložené formy. Rozmačkáme cca 50g ovoce se 2 lžícema džemu a tímto potřeme smetanový krém, přidáme druhou polovinu krému tak aby forma nebyla plná úplně na okraj, musíme nechat místo na vmáčknutí amaretových sušenek.(Pouze jemně zatlačíme dovnitř, tak aby byly ve stejné rovině jako okraj formy!Necháme přes noc ztuhnout v lednici, druhý den vyklopíme formu na talíř opatrně sejmeme folii. Rozmixujeme 100g ovoce a přidáme zbývající džem, tuto směs přivedeme k varu a před servírováním polejváme touto polevou a podáváme se zbylým čerstvým ovocem!
Je to kalorická bobma ale stojí ten požitek za to! a stačí opravdu jenom kousíček, je to strašně syté!
Autor: adeleckaa | |
Datum vložení: 15.03.2011 04:07 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Chutné vafle | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz