375 ml mléka
špetka soli
100 g krupice
3 vejce
1 citrón
50 g změklého másla - Hery
max 750 g ovoce
125 g cukru
1 KL vanilkové dřeně (můžete nahradit vanilkovým či skořicovým cukrem, ale musíte zachovat celkovou gramáž cukru)
300 g tvarohu (staniol)
50 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
1.) Dáme vařit mléko se špetkou soli. Přidáme krupici, pořádně mícháme, aby nevznikly žmolky. Krupici necháme nabobtnat, poté ji vypneme a necháme zchladnout.
2.) Utřeme změklé máslo s cukrem a citrónovou šťávou i kůrou. Poté po jednom vmícháme žloutky. Poté i krupičnou kaši a nakonec tvaroh.
3.) Troubu zapneme na 160 stupňů. Připravíme si ovoce. Do tvarohové hmoty prosejeme mouku smíchanou s prdopečem. Nakonec přidáme sníh z vaječných bílků. Všechno pořádně zamícháme. Ovoce buď můžeme zamíchat do směsi. Nebo jej klasicky klademe navrch.
4.) Použijeme klasickou formu o průměru 26 cm. Nevymazáváme, pouze na dno klademe pečící papír. Pečeme celou dobu při 160 stupních asi 1 hodinu. Zkoušíme špejlí.
1 ČL = čajová lžička; gramáž cukru záleží na ovoci, které použijete > já jsem použila broskve z konzervy a čerstvé hroznové víno, takže jsem tolik sladit nemusela.
Tento recept mám od své tety. ^^ Moc jí za něj děkuji!
Autor: Arlena | |
Datum vložení: 15.03.2011 20:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz