15 dkg pískového cukru
10 dkg másla
3 vejce
12 dkg hrubé mouky
0,3 kypřícího prášku
75 ml mléka
6 dkg mandlí
Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme upéct.
Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem.
Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým.
Navrch můžeme potřít také krémem.
Autor: lenka-m (Lenka Marešová) | |
Datum vložení: 06.07.2008 20:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz