3 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kandované ovoce
čokoláda
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, ale jen překládáme, aby sníh nespadl. Když je to hezky všechno spojené, přidáme kandované ovoce a lehce ho vmícháme. Těsto nesmí být ani tekuté ani moc husté.Pečeme v předehřáté troubě na cca 150-180 °C. Upečený je, když se nelepí na špejli. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.Vychladlý biskupský chlebíček polijeme čokoládou a necháme ztuhnout.
Neměla jsem formu na chlebíček, tak jsem pekla v malé formě na dort.
Autor: Ewik84 (Eva Beranová) | |
Datum vložení: 18.03.2011 16:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz