1/2 kg polohrubé mouky
3 vejce
10 dkg cukru
10 dkg sádla
1 droždí
1/4 l mléka
1 lžíce koření do perníků
1 hrst strouhaného perníku
špetka soli
čokoláda
moučkový cukr
Mouku smícháme se solí, kořením do perníku,strouhaným perníkem, přidáme 2 vejce a sádlo. Uděláme si kvásek = do vlažného mléka dáme cukr a droždí a počkáme až kvásek vzejde( pro začátečníky - až kvásek jakoby nabyde). Kvásek přidáme do mouky a vařečkou vše pořádně propracujeme. Vznikne nelepivé vláčné těsto. Pokud je těsto řídké, přisypeme trochu mouky. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta lžičkou odkrajujeme kousky, které prsta roztáhneme, doprostřed dáme trochu čokolády a zabalíme. Dáme na plech s pečicím papíre. Bochánky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké sypeme moučkovým cukrem.
Recept je uchovaný po kamarádčině prababičce a původně se dělaly bochánky suché, bez čokolády.
Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková) | |
Datum vložení: 18.03.2011 17:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz