350 g listového těsta (2 pláty)
600 ml mléka
250 g tmavé čokolády
2 lžíce kakaa
1 hrnek cukru (objem hrnku 250ml)
4 lžíce solamylu
moučkový cukr na posyp
Za stálého míchání si dáme svařit do kastrůlku mléko (necháme si bokem asi půl hrnku mléka) s cukrem a kakaem.
Ve zbylém mléce si rozmícháme solamyl a nalijeme do svařeného mléka. Za stálého míchání si uvaříme hustší krém a ztáhneme z plotny.
Do horkého krému dáme rozlámanou čokoládu a mícháme do té doby, než se čokoláda rozpustí a spojí se s krémem.
Dortovou formu vymažeme máslem a dáme první plát těsta, nalijeme krém, uhladíme povrch a dáme druhý plát těsta. Okraje zatočíme dovnitř a dáme do předehřáté trouby na 190°C asi 35-40 minut (záleží na troubě).
Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a krájíme.
Má rodina má ráda, když čokoláda teče při krájení. Přidáním o trošku víc solamylu, bude krém "stát" při krájení.
Recept mám z řeckého časopisu "Πιτες αλμυρες και γλυκες".
Nejlepší je když je koláč ještě teplý, ale i studený je výborný.
Autor: marcik (Marcela) | |
Datum vložení: 19.03.2011 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz