250 g polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
špetka soli
1/2 vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
kvásek
1 žloutek
60 g rozpuštěného másla
125 ml mléka
50 g sekaných mandlí
1 rozšlehané vejce na potření
Poleva:
šťávu z 1 citronu
3 lžíce moučky cukru
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout.
Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle, urovnáme do chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170 C 40 minut dočervena.
Z citronové šťávy a moučkového cukru umícháme lesklou řidší polevu.
Upečený chlebíček necháme zchladnout a pak je potáhneme polevou.
Navrch jsem ho ještě ozdobila hroznovým vínem.
Autor: motorkabezkol | |
Datum vložení: 21.03.2011 12:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz