TopRecepty.cz

Chocolate Fondant


Chocolate Fondant

Suroviny

50 g másla
50 g čokolady (min. 70 %, čím víc %, tím líp)
1 vejce
1 žloutek
60 g cukr krupice
50 g hladké mouky
kakao
máslo na vymazání formiček
cukr moučka (na posypání)
vanilková zmrzlina

Postup

Troubu předehřejeme na 160 °C.Dvě formičky, v podobě nižšího hrnečku, vymažeme máslem a vysypeme kakaem.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a máslo (do hladka) a necháme asi 10 minut vychladnout.Do misky na šlehání vyklepneme jedno vejce, žloutek, cukr a to vše vyšleháme elektrickým šlehačem až do husté skoro pěny.Potom přidáme vychladlou čokoládu a postupně zašleháváme prosátou mouku.Těsto nalijeme do dvou vymazaných formiček, vložíme do trouby a pečeme 12 minut.Po vyjmutí z trouby ještě horké vyklopíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a s vanilkovou zmrzlinou hned servírujeme.

autor Autor: RadkaS (Radka)
Datum vložení Datum vložení: 28.03.2011 16:25

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz