500 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 žloutky
120 g másla
80 g medu
30 g droždí
1 špetka soli
citronová kůra
bílek na potření
Na dokončení:
med na potření
Vytvoříme kynuté těsto, snadné je to s pomocí domácí pekárny.Po vykynutí z těsta tvarujeme jidáše.Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem rozšlehaným s trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C.Upečené zchladlé tvary potíráme medem.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 28.03.2011 21:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz