Těsto:
4 vejce
80 g strouhaných mandlí
80 g cukru krupice
1 lžička kakaa
špetka soli
Náplň:
200-250 ml smetana ke šlehání
3 lžíce karamelového slazeného kondenzovaného mléka
Na posypání:
2 lžíce strouhaných mandlí
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle promíchané s kakaem. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut, až se povrch těsta na dotek nelepí. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Ušleháme si šlehačku, namažeme jí na vychladlý plát těsta a pokapeme nebo tence polejeme karamelovým Salkem.
Pak pomocí ještě "přilepeného" papíru lehce roládu zatočíme a papír při tom postupně sundaváme. Šlehačkou, kterou jsme při zabalování vytlačili pomažeme povrch rolády a obalíme v mandlích.
Zkoušela jsem karamelové Salko zamíchat lehce do šlehačky, ale ta okamžitě zřídla, tak mě napadlo jí příště jen na ušlehanou šlehačku nakapat.
K tomuto účelu se velmi dobře hodí karamelové Salko v tubě, dá se používat postupně.
Kdo chce chuť mandlí ještě vylepšit, může je před strouháním trochu upražit.
Na tuto roládu není potřeba předem sundat papír. Těsto je dost tenké, pružné a neláme se.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 28.03.2011 23:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz