TopRecepty.cz

Dvoubarevný piškotový tunel


Dvoubarevný piškotový tunel

Suroviny

Těsto:
3 vejce
1 lžíce vody
75 g cukr krupice
75 g hladké mouky
Jahodová náplň:
150 g jahod ( i mražené)
50 g cukru
125 ml smetany ke šlehání
5 g (5 lístků) želatiny
Náplň z vaječného koňaku:
100 ml vaječného koňaku
30 g cukru
5 g (5 lístků) želatiny
125 ml smetany ke šlehání

Postup

Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s cukrem. Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat (dle návodu na sáčku), pak jahody přidáme k želatině (né naopak) a promícháme. Nakonec přidáme do směsi dotuha ušlehanou šlehačku. Na světlou náplň dáme vaječný koňak s cukrem do předem namočené a rozpuštěné želatiny, promícháme a přidáme opět dotuha ušlehanou šlehačku.
Z upečeného plátu těsta odřízneme 1/3 (tj. 30x10 cm). Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a vložíme do ní větší část těsta. Formu si šikmo podložíme a lžící vkládáme jahodovou náplň. Necháme trochu zatuhnout a stěrkou dodáme a urovnáme žlutou náplň. Přiklopíme odkrojeným plátem těsta a dáme do ledničky zatuhnout asi na 2 hod. Pak vyklopíme a povrch můžeme dále zdobit šlehačkou.

Poznámka

Toto množství je na klasickou velikost formy na srnčí hřbet o délce 30 cm. Těsto tudíž pečeme na plechu 30x30 cm vyloženém pečícím papírem (abychom měli hladký povrch, papír vymažeme např. olejem). Pokud nemáme takovou velikost plechu, ohneme dle požadované velikosti papír a zajistíme, aby se při pečení těsto neroztékalo. V nejhorším případě požadovanou velikost z plátu těsta vyřízneme.
Ještě k té želatině. Na tento moučník je nejlepší plátková. Na fotografiích je použita prášková, ale nezatuhlo to tolik, jak by bylo potřeba. Ale dalo se to krájet.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 07.07.2008 14:10

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz