3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml kysané smetany
100 g vařených brambor
200 g hladké mouky
100 g mletého máku
1/2 kypřícího prášku do pečiva
Poleva:
100 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme smetanu, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 23 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi půl hodiny. Zkoušíme špejlí, jestli se těsto nelepí, pak vyndáme z trouby, necháme ve formě trochu vychladnout a nakonec vyklopíme.
Kdo má rád více sladké, může si z moučkového cukru, citronu a vody vymíchat hladkou polevu a rozetřít jí na ještě teplý makovec. Na ozdobu si poslední lžíci polevy můžete přibarvit potravinářskými barvami a moučník dozdobit.
Makovec je velmi jemný, vláčný, dlouho vydrží a je možné ho zmrazit.
Na obrázku jsou vidět v těstě díry. Je to známka toho, že kypřící prášek byl v mouce málo rozmíchán a navíc jsem tam nastrouhala ještě horký brambor uvařený v mikrovnce http://www.toprecepty.cz/recept/7481-brambory--var.... Prostě jsem spěchala :)))
Autor: Hella | |
Datum vložení: 31.03.2011 00:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz