250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hořkého kakaa
150 g hořké čokolády
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavíme.Vmícháme nastrouhanou čokoládu a mícháme do rozpuštění.Necháme zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá, jen zhoustne.Buď na roštu, nebo dáme kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu a poléváme dezerty. Pak nakláněním polevu rozlléváme rovnoměrně po celé ploše.Následně necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...
Autor: srettka | |
Datum vložení: 01.04.2011 09:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz