nízký piškot nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády
Na vrchní hmotu:
4 dcl podmáslí
1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou
zhruba 70 g moučkového cukru
1 dcl mléka
20 g práškové želatiny
300 g borůvek
šlehačka
trochu borůvek nahoru na ozdobu
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou.
Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C. Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.
Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 08.07.2008 00:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz