Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
15 dkg cukru
15 dkg másla
1 vejce
1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
1/2 skleničky mléka
Jablka-povidla:
2 kg jablek
cukr
skořice
vanilkový cukr
Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit. Potom na pekáče dáme těsto samozřejmě ne v bochníku, ale jako placka přes celý pekáč. Na to vychlazená jablka a ze zbytku těsta nějak dozdobit.Pečeme na 220 stupňů a délka podle barvy.
Autor: mikaca (Michael Kácl) | |
Datum vložení: 11.04.2011 16:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz