280 g polohrubé mouky
120-150 g moučkového cukru
špetka soli
2 žloutky
250 g dýně
100 g pískového cukru
50 g másla
1-2 lžíce medu
mletá skořice
mandlové lupínky
Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do koláčové formy. V kastrole na másle, cukru, medu a špetce mleté skořice poduste nahrubo nastrouhanou dýni. Vzniklou náplň vložte do formy vyplněné těstem. Posypte hoblinkami mandlí a zvolna upečte dozlatova.
Autor: Margot (Zuzana Gulová) | |
Datum vložení: 08.07.2008 14:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz