Těsto:
5 vajec
1 hrnek krystalového cukru (i méně)
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku Granka
1/2 hrnku kvalitního kakaa
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
Na polití moučníku:
1/2 hrnku oslazené uvařené kávy Nescafé (může být i jiná)
Poleva:
250 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
Na potření:
nejchutnější je malinový džem (můžeme dát i jiný)
ušlehaná šlehačka (není to nutné)
Připravíme těsto - v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, mouku, Granko, kakao, olej a prášek do pečiva a na nejmenší rychlost všechno prošleháme šlehačem.Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně do něj rozetřeme těsto.Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme po dobu 20–30 minut (podle trouby). Správné propečení vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá.Na závěr uvaříme kávu Nescafé. Když vytáhnememe upečené těsto z trouby, tak ho pokapeme teplou kávou až do jejího spotřebování.Hned poté povrch potřeme malinovým džemem.Připravíme polevu. Smetanu na šlehání svaříme s nalámanou čokoládou až do jejího úplného rozpuštění.Polevu nalijeme na povrch moučníku a rozetřeme ji. Hotový moučník dáme do chladna odležet na 8–10 hodin.Povrch můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou.
Recept jsem dostala mailem, hned jsem ho realizovala, ale to je teda bomba! Samozřejmě jsme těch 8 hodin, natož pak 10 nevydrželi a za 3 hodiny jsme už mlsali, bylo vše v pořádku a ztuhlé.
Kdo nemá rád až tak sladké, může se dát do těsta méně cukru. Druhý den je moučník ještě lepší, protože ta vlhkost prostoupí celým moučníkem. Zrovna jsem si ho dala a to já sladké nemusím!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 15.04.2011 15:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz