500 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
25 g droždí
150 g rozpuštěného másla (nebo Hery)
200 ml mléka
4 vejce
2 žloutky
100 g kandované pomerančové kůry (nebo směsi kandovaného ovoce)
100 g mandlí
1 špetka soli
Z poloviny mouky, droždí a trochu teplého mléka zaděláme kvásek.Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky, moučkový cukr, pomerančovou kůru, máslo, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.Mezitím naloupeme mandle nebo použijeme již hotové mandlové lupínky.Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíčky (hranatá, nebo jakákoliv, jakou máme), potřeme žloutkem, posypeme mandlemi.Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200 °C, později ubereme na 160 °C a pečeme ještě 40 min.
Zdroj- Blesk magazín.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 16.04.2011 11:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz