25 g droždí
50 g cukru krystalu
200 ml mléka
500 g hladké mouky
2 vanilkové cukry
špetka soli
2 vejce
120 g másla
1 žloutek
NÁPLŇ:
50 g rozinek
200 g mletého maku
kůra z 1 citrónu
2 lžíce strouhanky
1/4 lžičky mleté skořice
100 ml vody
200 g krystalového cukru
2 lžice citrónové šťávy
20 g másla
Droždie rozmiešame v troche mlieka a cukru a necháme vykysnúť. Potom z kvásku, múky, vanilkového cukru, štipky soli, zvyšku mlieka, vajec vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.Náplň:
Hrozienka prepláchneme horúcou vodou. Mak zmiešame s kôrou, strúhankou a škoricou. Cukor zvaríme s vodou, pridáme maslo a makovú zmes. Odstavíme a primiešame hrozienka. Necháme vychladnúť.Cesto vyvaľkáme, nanesieme naň rovnomerne náplň a zrolujeme.Do vymastenej tortovej formy stočíme roládu ako slimáka a necháme ešte 20 minút kysnúť.Povrch potrieme žĺtkom a pečieme asi 1 hodinu v rúre.
Recept mám z časopisu Život.
Namiesto tortovej formy možno použiť aj bábovkovú formu, je to tiež vzhľadovo pekné.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 16.04.2011 16:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz