TopRecepty.cz

Jablkové želé (amarouny)


Jablkové želé (amarouny)

Suroviny

710 g jablečného pyré
1 vanilkový cukr
citronová kůra nebo esence
celá skořice
hřebíček
badyán
rozinky (naložené v rumu)
rum
želatina v prášku

Postup

Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu. Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré. nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.

Poznámka

Použila jsem silikonové formičky na muffiny a z nich to šlo vyklopit docela dobře

autor Autor: kaja.f
Datum vložení Datum vložení: 17.04.2011 08:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz