710 g jablečného pyré
1 vanilkový cukr
citronová kůra nebo esence
celá skořice
hřebíček
badyán
rozinky (naložené v rumu)
rum
želatina v prášku
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu. Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré. nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.
Použila jsem silikonové formičky na muffiny a z nich to šlo vyklopit docela dobře
Autor: kaja.f | |
Datum vložení: 17.04.2011 08:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz