Těsto:
250 g Palmarinu (nebo jiný tuk na pečení)
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
5 žloutků
kůra z 1 citronu
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
cca 1 dl mléka
Dále:
600-700 g černého rybízu
5 bílků
200 g krupicového cukru
špetka soli
šťáva z 1 citronu
Palmarín, práškový a vanilkový cukor, kôru z citróna a 5 vaječných žĺtkov dobre vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a husto posypeme ríbezľami. Pečieme pri 190-200°C, do poloupečenia.
Medzitým vyšľaháme bielky s cukrom, soľou a citrónovou šťavou do hustej peny.
Poloupečený koláč vyberieme, natrieme snehom a dopečieme pri zníženej teplote cca 180°C do zlatista.
Autor: Klara | |
Datum vložení: 17.04.2011 18:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz