4 žloutky
20 dkg mletého cukru
1 dcl oleje
1 dcl mléka
20 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek
sníh ze 4 bílků
Krém:
1,5 kelímku šlehačky
2 vanilkové cukry
1,5 kelímku zakysané smetany
Želatina:
0,5 l vody
10 dkg cukru
1 TANG (nejlépe rybíz nebo lesní směs-kvůli barvě)
1 vanilkový pudink
Korpus:
Žloutky ušleháme s mletým cukrem. Po kapkách přidáváme olej a mléko. Nasypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme.
Krém:
Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu a vanilkové cukry.
Želatina:
Všechny suroviny na želatinu uvaříme.
Po upečení necháme korpus vychladnout. Na vychladnutý korpus natřeme krém a po lžičkách zalijeme želatinou. Necháme ztuhnout.
Autor: elinka0101 | |
Datum vložení: 20.04.2011 14:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz