Na těsto:
5 žloutků
230 g cukr krupice
6 lžic vřelé vody
170 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 PL kakaa
sníh z 5 bílků
Krém:
1,5 sklenice mléka
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce Solamylu
100 g cukru krupice
250 g másla
rum
Šlehačkový krém:
1/2 litru mléka
200 g 100% tuku (Iva, Omega)
100 g másla
1 vanilkový cukr
1 žloutek
2 ztužovače šlehačky
Korpus : Vyšleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do husta, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi při 170st. Necháme vychladnout.
Krém : Smícháme v kastrůlku mléko s moukou, solamylem, cukrem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným máslem, přidáme rum, můžeme přisladit.
Šlehačkový krém : 1OO - procentní tuk necháme v kastůlku rozpustit, přilijeme mléko, necháme zahřát na asi 50 st. Zahřaté mixujeme v mixeru asi 3 min.a přitom vhazujeme kousky másla, pak vanil.cukr a 1 žloutek.
Polovinu směsi odlijeme a do zbytku vhodíme 50 g změklé čokolády a ještě rozmixujeme - získáme pařížský krém.
Nejméně 8 hod necháme směs vychladit, potom vyšleháme šlehačem, jak šlehačku. Přidáme do šlehání ztužovač šlehačky, 1 do bílé, druhý do hnědé.
Korpus potřeme krémem, rozkrájíme na dílky a jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkovým krémem.
Místo šlehačkového krému můžeme použit 3 šlehačky, 1 a půl na bílo a 1 a půl na pařížskou šlehačku. Do obou přidat ztužovač šlehačky.
Autor: majda 2 | |
Datum vložení: 24.04.2011 15:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz