400 ml smetanového bílého jogurtu
2 bílky
větší svazek medvědího česneku
sůl
Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Listy česneku pokrájíme na velmi jemné kousky. Do jogurtu vmícháme ušlehaný sníh, česnek a osolíme podle chuti. Ve vhodné nádobě dáme do mrazáku a každou půl hodinku promícháme, aby nám nevznikl tuhý blok a zmrzlina zůstala načechraná. Trvá to odhadem cca 2 hodiny. Asi by to šlo dát do zmrzlinového strojku, ale s ním nemám zkušenost.
Tuto zmrzlinu jsem původně zkusila jen z recese a neměla jsem v úmyslu ji sem dát, ale byla jsem mile překvapena, proto ji dávám jako nový recept.
Autor: maris | |
Datum vložení: 01.05.2011 15:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz