230 g tuku - Hery nebo másla
200 g cukru krystalu
4 vejce
430 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 ml 100% pomerančové šťávy
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
špetka soli
Sirup:
120 g cukru krystalu
150 ml pomerančové šťávy
Změklý tuk s curem a žloutky ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru smícháme a střídavě s pomerančovou šťávou vmícháváme do pěny.Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do hmoty.Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 180 °C přibližně 40-45 min.Pomerančovou šťávu a cukr za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak 5 min povaříme.Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout, pak povrch propícháme špejlí a potřeme, nebo polijeme více než polovinou sirupu.Necháme ještě 10 min stát, pak vyklopíme, dáme na mřížku nad talíř a potřeme zbývajícím sirupem.
Bábovka se dá podávat teplá i studená, je báječně vláčná a šťavnatá.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 01.05.2011 18:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz