100 g Hery (nebo jiného tuku)
150 g moučkového cukru (nebo krupicového)
3 vejce
5 lžic vlažného mléka
citronová kůra
140 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
rybíz
višně (nebo jiné drobnější ovoce)
Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka. Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou. Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou. Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30 - 35 minut by mělo stačit.
Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 10.07.2008 20:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz