500 g rebarbory
50 g krupicového cukru
100 ml vody
Na těsto:
200 g másla
200 g moučkového cukru
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 špetka soli
380 g hladké mouky
Na drobenku:
50 g másla
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky
Dále:
20 g plátků mandlí
marmeláda (nemusí být)
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. V hrnci svaříme vodu s cukrem a rebarboru v ní povaříme asi 3 minuty.Z másla, cukru a vajec umícháme těsto, do kterého po troškách přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto se mírně lepí.Plech vyložíme pečicím papírem a na něj navlhčenýma rukama vmačkáme těsto. Troubu rozpálíme na 180 °C.Těsto můžeme potřít marmeládou, případně přidat i višně naložené v rumu. Nebo použijeme pouze samotnou rebarboru.V míse smícháme máslo, polohrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a promneme rukama v drobenku.Rebarboru posypeme drobenkou a mandlemi a pečeme přibližně 40 minut.
Zdroj: Chvilka v kuchyni paní Renata Táborská z Rýmařova.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 11.05.2011 19:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz