Základ:
300 g sušenek (Bebe dobré ráno)
150 g másla
Krém:
250 g tvarohu
1 pomazánkové máslo bez příchutě
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
Poleva:
125 g Omegy (ztužený rostlinný tuk)
3 lžíce kakaa
5 lžic moučkového cukru
Sušenky podrtíme v robotu nebo jemně roztlučeme plochou stranou paličky na maso. Přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy a vložíme na 30 minut do mrazáku.Mezitím dohladka prošleháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukry a rum. Krém můžeme dosladit podle vlastní chuti, jen je třeba mít na paměti, že sušenky v korpusu i kakaová poleva jsou velmi sladké.Na ztuhlý sušenkový korpus rozetřeme krém, zakryjeme talířem a uložíme do ledničky minimálně na 4 hodiny, v optimálním případě do druhého dne.Ve vodní lázni rozpustíme Omegu, cukr a kakao do hladké tekutiny. Horkou polevou polijeme povrch studeného moučníku, krouživým pohybem formou rovnoměrně rozlijeme a vrátíme do ledničky ztuhnout. Krájíme a podáváme vychlazené.
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 12.05.2011 19:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz