150-300 g piškotů (dětské nebo dlouhé cukrářské)
450 g rebarbory
1 lžička skořice
150 g cukru krystal
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 jablka
100 g mandlí nasekaných
1 lžička rumu
1 citron (nebo pomeranč)
šlehačka (nebo zmrzlina)
cappuccino na posypání
Drobenka:
1/2 hrnku hrubé mouky
125 gramů másla
1 lžíce cukru
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Do vyšší misky na zapékání naskládáme dětské piškoty a pokropíme je rumem a citronovou šťávou.Pokrájenou rebarboru smícháme s cukrem, skořicí a jablky, zázvorem a sekanými mandlemi. Troubu předehřejeme na 180 °C.Ovocnou směs rozprostřeme na piškoty. Mouku smícháme s cukrem, přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka, kterou nasypeme navrch.Zapékací misku vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut, dokud drobenka není zlatohnědá.
Moučník je tradiční anglické jídlo a je velmi chutný a lahodný. Podává se se šlehačkou, zmrzlinou, nebo s pudingem. V crumble nemá být máslo.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 13.05.2011 12:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz