5 bílků
200 g krystalového cukru
2 KL citronové šťávy
50 g práškového cukru
1 balení piškotů
POLEVA:
20 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do peny a nad parou ich šľaháme tak dlho, pokiaľ nám sneh riadne nestuhne. Potom primiešame zľahka práškový cukor, rozložíme si okrúhle piškóty ( z Lidla majú väčší priemer ) a cukrárenským vreckom formujeme špice ( viď foto ) a dáme ich do vyhriatej rúry zohriatej na na 120 °C, aby sa trošku prisušili ( nejaké 3 minúty ).
Potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením Cery a čokolády.
Spomienky ma zahnali do detstva, kedy v každej cukrárni mali takéto špice a stáli asi 2 Kčs. Boli nielen čokoládové, ale aj fondánové, pokúsila som sa ich pripraviť, recept ponúkam.
Autor: Danculka (Anna Danková) | |
Datum vložení: 15.05.2011 16:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz