250 g měkkého tvarohu
240 g kysané krémové smetany
250 ml smetany ke šlehání
10 polévkových lžic cukru moučky
6 lžic mletého máku
1 vanilkový cukr
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme. Nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
Dáme do strojku na zmrzlinu, nebo do mrazáku, ale v tom případě několikrát během tuhnutí opatrně promícháme.
Zdroj - pořad Bez servítky, i když z původního receptu zbyl jen ten mák a nápad udělat s ním zmrzlinu.
Když jsem to viděla docela mě to zarazilo, ani v nejmenším jsem si tu chuť neuměla představit. Samozřejmě mě to nedalo a po pár dnech jsem se rozhodla to zkusit a musím říct, že hned po prvním ochutnání jsem byla nadšená. Jsem si jistá, že každému, kdo má rád mák, tahle zmrzlina okamžitě zachutná.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 15.05.2011 18:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz