2 hrnky polohrubé mouky
3/4 - 1 hrnek cukr krystal (podle toho, jak kdo sladí)
2 hrnky mletého máku
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
1 vejce
400 ml selský jogurt
mléko podle hustoty těsta
Smícháme zvlášť sypké a tekuté suroviny. Poté tekuté suroviny zamícháme do sypkých. Nalejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřaté trouby (podle typu trouby) na 20-40 minut. Tuhost zkontrolujeme špejlí.
Dobrou chuť
Makovec je díky jogurtu velmi vláčný, nedusí v krku.
Až budu péct, fotku dodám.
Autor: 1DenisaP | |
Datum vložení: 17.05.2011 13:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz