200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
3 vejce
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1/2 citrónu
150 ml mléka
180 g cukru
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém 1:
jahodový pudink
300 ml mléka
1 tvaroh
2 vanilkové cukry
Krém 2:
pomazánkové máslo
1 šlehačka 33%
bílá čokoláda
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, šťávu z pomerančů a půlky citrónu, mléko, prosejeme mouky s práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z vyšlehaných bílků. Dáme do vyhřaté trouby na 180% cca 15- 20min...každá trouba peče jinak, tak vyzkoušíme špejlí.
krém 1.- Tvaroh vyšleháme s van. cukry. Puding vysypeme do mléka, promícháme a uvaříme. Ještě teplý zašleháme do tvarohu.
krém 2.- Šlehačku a pom. máslo vyšleháme najednou dohromady.
Upečený korpus necháme vychladnout. Na něj pak ještě za tepla nalijeme tvaroh s pudingem a rozetřeme. Dáme vychladit. Na vychlazený rozetřeme šlehačku smíchanou s pomazánkovým máslem. Nakonec posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Autor: holubova32 (Šárka Barošová) | |
Datum vložení: 25.05.2011 14:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz