3 dcl vody
100 g kakaa
100 g čokolády na vaření
250 g másla
150 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
asi 120 g kulatých dětských piškotů
Svaříme vodu a kakao, do horkého dáme rozpustit čokoládu a vymícháme do hladké hmoty, necháme vychladit. Do mísy nalámeme piškoty na půlky. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkový cukr. Kakaovou i máslovou hmotu dáme na piškoty a dobře promícháme.
Do formy srnčího hřbetu vložíme rozřezaný mikroten tak, aby po stranách přesahoval- na zakrytí.
Potom po lžících dáváme připravenou hmotu, stlačujeme rovnoměrně, po vrstvách, aby nevznikly bubliny. Po naplnění formy překryjeme mikrotenem, ještě utlačíme a dáme do lednice vychladit.
Nejlepší je další den - již rozležené.
Hotové můžeme ozdobit šlehačkou, strouhan. čokoládou apod.
Řez není přeslazený, může se vylepšit i sekanými ořechy, event. pokapat piškoty rumem.
Recept mám od kamarádky, je z dávných dob:-) Moc nám v rodině chutná a v letním období prima moučník.
Autor: maiva | |
Datum vložení: 27.05.2011 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz