TopRecepty.cz

Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu


Studený řez s jahodami  aneb Ivanino  jahodové  Tiramisu

Suroviny

2 PL cukru krupice
2 balíčky dlouhých piškotů
1/2 balíčku kulatých piškotů na poslední vrstvu
1 hrnek silné instantní kávy
3 lžičky rumu ( nebo 2 lžičky vaječného koňaku )
3 vejce
1 smetana na šlehání
150 g jahod
kapucino
kakao
skořice
500 g mascarpone
kakao
kapucino v prášku
skořice
1 ztužovač šlehačky



¨

Postup

Uvaříme si silnou kávu, kterou si dáme vychladit a pak do ní zakápneme rum nebo Amaretto.
Dál si oddělíme žloutky a bílek do dvou misek. Žloutky pak šleháme s cukrem do pěny. Přidáme opatrně mascarpone, ale hned ho nešleháme. Nejdříve počkáme pomalým míchaním, až se žloutky s cukrem a mascsarpone spojí úplně. Až pak teprve vše pomalu ušleháme. Přidáme pak i jednu ušlehanou smetanu ke šlehání se ztužovačem. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně přidáme ke směsi z mascarpone a žloutků, cukru a vmícháme, aby byl krém nadýchaný a nesplaskl.
Vkladáme nejříve piškoty, namočené jen z jedné strany do kávy s rumem, nebo Amarettem a položíme na dno formy, nebo mísy a potřeme krémem a posypeme vždy capuccinem a kakaem, skořicí a pak dáme na krém vrstičku jahod a opakujeme vše do spotřebování piškotů a krému.
Končíme krémem a vše posypeme pak skořicí, capuccinem a kakaem. Dáme na 12 hodin do chladu.
Udělala jsem s poprvé více vrstev piškotů a krému, aby byl dortík vyšší. Zdobila jsem šlehačkou.

Poznámka

Zkusila jsem mascarpone, neboť v Globusu jej prodávají nyní za 24 Kč jen, což je prima "akce" a tak jsem si je koupila do zásoby a zkusila jinak než tradičně po česku s pomazánkovým máslem nebo s Lučinou. Protože to pak vyjde levněji a pak se dá i toto na prima moučník odpoledne servírovat i ke kávě aneb ráno. Inspirovala jsem se receptem z portálu Vaření.

autor Autor: varilamyskakasicku
Datum vložení Datum vložení: 28.05.2011 11:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz