Korpus:
175 g polohrubé mouky
120 g cukru moučka
3 vejce
25 g mletých mandlí
7 lžic oleje
7 lžic vody
1 lžíce mandlového aroma
Krém:
1/2 kostky tvarohu
1 pomazánkové máslo bez příchutě
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru moučka
kompotované jahody bez šťávy (asi 1/2 plechovky)
Želé:
150-200 ml šťávy z jahodového kompotu
1/2 balíčku Dortového želé červeného od Dr. Oetkera
2 lžičky cukru krupice
Dále:
tuk na formu
polohrubá mouka na formu
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou se strouhanými mandlemi, přiléváme vodu, olej a mandlové aroma.Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 175°C a pečeme asi 20 minut.Krém si připravíme tak, že v míse tyčovým mixerem umícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a jahody dohladka.Želé: jahodovou šťávu ohřejeme, dortové želé smícháme s cukrem a vsypeme do teplé šťávy, mícháme do rozpuštění a z ohně odstavíme před bodem varu, necháme chladnout.Vychladlý korpus potřeme krémem a poklademe zbytkem jahod. Vlažné dortové želé opatrně po lžičkách naléváme na krém. Necháme ztuhnout a můžeme podávat zdobené šlehačkou.
Autor: ivulinka (Ivana) | |
Datum vložení: 28.05.2011 15:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz