Piškot:
3 vejce
120 g krystalového nebo krupicového cukru
120 g hladké mouky
1 lžíce oleje
1 rovná lžička prášku do pečiva
Ořechovo-sněhový piškot:
4 bílky
150 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle)
2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky
1 lžíce kakaa
1 lžíce moučkového cukru
trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa)
Ad 1.Vejce vyšleháme s cukrem do tuhé husté pěny. Zamícháme po částech olej, prošleháme a nakonec po částech lehce zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Pečeme na pečícím papíře asi 10min. na 180st.
Ad 2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, potom přidáváme po částech cukr a zase zašleháme. Do tuhého sněhu lehce zamícháme ořechy.
Pečeme na pečícím papíře asi 25min na 140-150st. (povrch musí být nahnědlý a papír s upečeným piškotem se odchýlí od stěn plechu).
Z obou vychládlých piškotů opatrně sloupneme papíry (ořechové je křehčí, můžeme rozkrojit na papíře a potom teprve každou polovinu sundat samostatně) a rozřízneme na poloviny.
Vrstvíme: světlý díl, slabá vrstva našlehané kakaové šlehačky, plátky jahod, šlehačka, ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka, poslední ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka a končí opět světlý piškot.
Celé potřeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle vlastní fantazie kousky jahod.
Necháme v ledničce ½ - 1 hodinu odpočinout.
Povrchu piškotu můžeme polít/potřít průhlednou želatinou.
Autor: jahoda | |
Datum vložení: 29.05.2011 19:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz