TopRecepty.cz

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou


Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Suroviny

500 ml mléka
špetka soli
80 g krupičky
100 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
30 g másla
3 bílky

400 g jahod
1 lžíce solamylu
cukr
100 ml smetany ke šlehání

Postup

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou.
Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout.
Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme. Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme.
Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.

autor Autor: Eliza
Datum vložení Datum vložení: 29.05.2011 21:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz