500 ml mléka
špetka soli
80 g krupičky
100 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
30 g másla
3 bílky
400 g jahod
1 lžíce solamylu
cukr
100 ml smetany ke šlehání
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou.
Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout.
Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme. Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme.
Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 29.05.2011 21:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz