50 dkg hladké mouky
1/2 litru mléka
40 dkg cukru (jakýkoliv)
12 dkg Hery (rozpustíme)
4 žloutky
2 prášky do pečiva
asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více)
sníh ze 4 bílků
Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao. Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 220°C a pečeme asi 10 minut, až se Černoušek začne "zvedat", pak teplotu snížíme asi na 180°C a pečeme ještě asi 20-30 minut. Zda je hotový poznáme zapíchnutím špejle v průběhu pečení.
Kakaa lze dát i více - podle toho, jak barví. Černoušek by měl být obarvený na tmavo.
Autor: Grace (Martina Graciasová) | |
Datum vložení: 12.07.2008 10:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz