TopRecepty.cz

Černoušek


Černoušek

Suroviny

50 dkg hladké mouky
1/2 litru mléka
40 dkg cukru (jakýkoliv)
12 dkg Hery (rozpustíme)
4 žloutky
2 prášky do pečiva
asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více)
sníh ze 4 bílků

Postup

Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao. Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 220°C a pečeme asi 10 minut, až se Černoušek začne "zvedat", pak teplotu snížíme asi na 180°C a pečeme ještě asi 20-30 minut. Zda je hotový poznáme zapíchnutím špejle v průběhu pečení.

Poznámka

Kakaa lze dát i více - podle toho, jak barví. Černoušek by měl být obarvený na tmavo.

autor Autor: Grace (Martina Graciasová)
Datum vložení Datum vložení: 12.07.2008 10:13

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz