1,25 hrnku cukru
2,25 hrnku šlehačky
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek mléka
3 velká vejce
1) Rozehřejeme 1 hrnek cukru na střední teplotě, až bude rozpuštěný a začne se vařit přidáme 1 a 1/4 hrnku šlehačky, až se vše pořádně spojí, odstavíme. Přidáme sůl a vanil. extrakt a necháme chladit.
2) Mezitím přivedeme k varu zbytek cukru, mléko a zbytek šlehačky.
3) Rozšleháme vajíčka a pomalu přidáváme půlku mlékové směsi, neustále mícháme. Tuto směs pak přidáme ke zbytku mléčné směsi a necháme ohřát(ale už nevaříme!). Vlijeme karamelovou směs a necháme zchladit.
4) Studené pak dáme do zmrzlinovače, jak jsme zvyklí.
Autor: aadulka (Adéla G) | |
Datum vložení: 31.05.2011 18:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz