TopRecepty.cz

Karamelová zmrzlina II.


Karamelová zmrzlina II.

Suroviny

1,25 hrnku cukru
2,25 hrnku šlehačky
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek mléka
3 velká vejce

Postup

1) Rozehřejeme 1 hrnek cukru na střední teplotě, až bude rozpuštěný a začne se vařit přidáme 1 a 1/4 hrnku šlehačky, až se vše pořádně spojí, odstavíme. Přidáme sůl a vanil. extrakt a necháme chladit.
2) Mezitím přivedeme k varu zbytek cukru, mléko a zbytek šlehačky.
3) Rozšleháme vajíčka a pomalu přidáváme půlku mlékové směsi, neustále mícháme. Tuto směs pak přidáme ke zbytku mléčné směsi a necháme ohřát(ale už nevaříme!). Vlijeme karamelovou směs a necháme zchladit.
4) Studené pak dáme do zmrzlinovače, jak jsme zvyklí.

autor Autor: aadulka (Adéla G)
Datum vložení Datum vložení: 31.05.2011 18:08

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz