zbytky korpusů (nebo piškoty)
2 lžíce uvařené kávy
1 lžíce whisky
vanilková tresť
Krém:
pomazánkové máslo
smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
vanilková tresť
1 lžíce whisky
Dále:
kakao
Granko (dětem)
ovoce
máta
Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšleháme dotuha (pozor, stříká to).Zbytky korpusů, (které si pro takové dezerty schraňuji v mrazáku) namáčíme ve směsi kávy, whisky s přidáním pár kapek vanilkové tresti.Navlhčený korpus klademe na dno sklínek. Na to naneseme krém a zarovnáme s okrajem sklínky.Poprášíme pomocí cedníčku kakaem a dozdobíme dle fantazie. Necháme trochu uležet, ale můžeme podávat hned.
Pokud děláme pro děti, kávu a whisky nahradíme kakaem z Granka.
Opět fofr dezert pro návštěvu, jako tečka po grilovačce.
Podotýkám, že mascarpone jsme zkoušeli a nechutná nám. (vysvětlení pro ortodoxní vyznavače originálního tiramisu)
Autor: srettka | |
Datum vložení: 05.06.2011 07:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz