Linecké těsto:
400 g Hery
200 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
1 žloutek
1. krém:
1 litr mléka
2 pudinky vanilkové
3-4 polévkvé lžíce cukru (dle chuti přidat či ubrat)
100 g másla
očištěné jahody (půlky, lze i celé menší)
2. krém:
1 litr mléka
2 pudinky vanilkové
3-4 polévkové lžíce cukru (opět dle chuti)
500 g jahod
1 tvaroh tučný
Zpracujeme suroviny na těsto do měkké konzistence, necháme v lednici vychladit a rozležet, pak rozdělíme a každou polovinu rozválíme na trochu pomaštěné plechy a upečeme při 180 °C cca 15-20 minut dorůžova. Necháme vychladit.První varianta řezu s náplní č.1: Korpus poklademe jahodami a hned zalijeme krémem. Necháme ztuhnout.Krém pro první variantu: Část mléka odlijeme (asi 2 dcl), vsypeme pudinkové prášky a cukr a dobře rozmícháme, poté nalijeme směs do zbytku mléka. Promícháme a vaříme do hladkého a hustého pudinku. Nakonec přišleháme máslo.Druhá varianta řezů, s náplní. Korpus zalijeme náplní a necháme ztuhnout.Krém pro druhou variantu: Do 2 dcl mléka (odděleného z litru) rozmícháme 2 Zlaté klasy či pudinkové prášky a cukr. Poté vlijeme do zbytku mléka, v kterém jsme rozmixovali či jen rozšťouchali jahody a vše společně převaříme do hladkého krému. Po uvaření vmícháme tvaroh a krém nalijeme na korpus a uhladíme.Podáváme dobře vychlazené a zdobíme šlehačkou či meduňkou. Tyto řezy jsou v době jahod osvěžující a lehké.
Dobrou chuť.
Tentokrát jsem těsto na linecké použila od Cathleen, je moc dobré!
Autor: Pajaska | |
Datum vložení: 06.06.2011 13:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz