Těsto:
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
Puding:
400 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
čerstvé jahody
džem (nejlépe jahodový)
1 Rama Crémefine ke šlehání
cukr podle chuti
čokoláda na nastrouhání
Vejce ušleháme s cukrem do husté bílé pěny a pak lehce vmícháme mouku.Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 10-12 minut.Po upečení ještě teplý piškot potřeme džemem.Než se piškot upeče, uvaříme puding. Ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody.Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou.Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.
Pokud chcete úhledně nařezat na plechu moučník, který má na povrchu šlehačku, máslový krém nebo čokoládovou polevu, musíte ho především vychladit. Pak si do vyšší nádobky nalijte horkou vodu a vložte do ní 2-3 tenčí nože a nechte je prohřát. Prvním nožem uřízněte jednu řadu, vraťte ho zpátky do nádoby s vodou, vezměte další nůž, uřízněte další řadu, vraťte do vody atd., až máte všechno nařezáno. Je dobré celý moučník nařezat najednou, bez ohledu na to, kdy se bude jíst.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 12.06.2011 23:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz