250 ml mléka
150 g cukru
500 ml šlehačky
špetka soli
1 vanilkový lusk rozřízlý napůl
6 žloutků
3/4 lžičky vanilkového extraktu
1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
2) Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme cedník.
3) V jiné míse rozmícháme vajíčka a pomalu za stálého míchání přiléváme ohřátou směs. Pak dáme zpět do hrnce a ohříváme za stálého míchání dokud směs nezhoustne a na "míchátku" se nezačnou dělat vrstvy.
4) Zhoustlou směs přelijeme do připravené mísy z kroku 2). Vanilkový lusk, který nám zůstane v cedníku dáme opět do směsi a směs mícháme ve studené lázni, dokud nezchladne.
5) Dáme zchladit do lednice. Před vložením do zmrzlinovače vyndáme lusk.
Autor: aadulka (Adéla G) | |
Datum vložení: 13.06.2011 11:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz