TopRecepty.cz

Pravá vanilková zmrzlina


Pravá vanilková zmrzlina

Suroviny

250 ml mléka
150 g cukru
500 ml šlehačky
špetka soli
1 vanilkový lusk rozřízlý napůl
6 žloutků
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup

1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
2) Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme cedník.
3) V jiné míse rozmícháme vajíčka a pomalu za stálého míchání přiléváme ohřátou směs. Pak dáme zpět do hrnce a ohříváme za stálého míchání dokud směs nezhoustne a na "míchátku" se nezačnou dělat vrstvy.
4) Zhoustlou směs přelijeme do připravené mísy z kroku 2). Vanilkový lusk, který nám zůstane v cedníku dáme opět do směsi a směs mícháme ve studené lázni, dokud nezchladne.
5) Dáme zchladit do lednice. Před vložením do zmrzlinovače vyndáme lusk.

autor Autor: aadulka (Adéla G)
Datum vložení Datum vložení: 13.06.2011 11:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz